SAJTÓKÖZLEMÉNY


Régi vágyunk volt, hogy ne csak ételt és italt, hanem programokat is tudjunk nyújtani nektek és ezeken a programokon úgy tudjatok részt venni, hogy akár itt is aludhassatok nálunk. Ezért már épül a szállláshelyünk: 19 szobával, 2 lakosztállyal, főzőstúdióval, konferenciateremmel és pihenőrészekkel várunk Benneteket 2021 májusától.

KISTÜCSÖK PANZIÓ SZÁLLÁSHELYFEJLESZTÉS, BALATONSZEMESEN

A Gastrogold Vendéglátó Kft. a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, Szálláshelyfejlesztés konstrukcióban, Szálláshelyek létesítése Balatonon kiemelt turisztikai fejlesztési térségeiben lévő pályázati konstrukcióra, sikeres pályázatot nyújtott be. A pályázó részére 315,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg, Magyarország kormánya segítségével. A szálláshely kialakítása várhatóan 2021 év elejére készül el.

A fejlesztés eredményeként, a pályázó székhelyén, Balatonszemesen, 19 szobából és 2 lakosztályból álló, modern, 4 csillagos színvonalú szálláshelyfejlesztés történik meg. A beruházás a térség komplex turisztikai fejlesztéseihez és adottságaihoz alkalmazkodva új színfolt lesz a minőségi kereskedelmi szálláshelyek területén, a Balaton déli partján.

A pályázó számára rendkívül fontos cél a projekt keretében, hogy a térség szezonalitásához kapcsolódó adottságok javuljanak, s a szálláshelyfejlesztés mellé olyan szolgáltatások is kapcsolódjanak, mely a szálláshely által megcélozni kívánt vendégek igényeire támaszkodnak. A Kistücsök Panzió egy új színfolt lesz a gasztronómiai turizmus,a borturizmus iránt érdeklődő és a kerékpáros és sportturisták számára is. A konferencia termeknek és bemutató konyhának köszönhetően az üzleti turizmus és az oktatás számára is kiváló helyszín lesz.

A Kistücsök Panzió egy igazi találkozóhelye lesz nemcsak azoknak, akik a Balaton és annak megannyi adottsága iránt érdeklődnek, de akik minőségi szálláshelyet keresnek, s olyan programokra is vágynak, mely a térség jellegzetes turisztikai adottságait is magába foglalja, – így a gasztronómiai- és borturizmus, a természetben lévő kikapcsolódás, a kulturális programok, és a Balaton turisztikai, zenei eseményei iránt érdeklődők számára is remek lehetőséget nyújt a helyszín a pihenéshez, kikapcsolódáshoz. A fejlesztés nemcsak turisztikailagde gazdasági, környezetvédelmi és szociális szempontból is kulcsfontosságú a térségben, mivel munkahelyeket teremt, az építési beruházás keretei között környezetvédelmileg is fontos technológiákat alkalmaz és a Gastrogold Vendéglátó Kft. vállalkozásának kapacitásait, szakmai és minőségi piaci jelenlétét növeli majd.

A szálláshely mellett működő Kistücsök Étterem évekre visszanyúló hírneve és minőségi szolgáltatásai is remek partnerséget nyújt ehhez. A Kistücsök Panzió – Szálláshelyfejlesztés projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, 60%-os vissza nem térítendő támogatással, Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.

A projektről további információt a www.kisfaludyprogram.hu oldalon olvashatnak.

Csapody Balázs,tulajdonos, ügyvezető
+36309295439, www.kistucsok.hubcsapody@gmail.com

  • Kedvezményezett neve: GastroGold Vendéglátó Kft.
  • Projekt címe: Kistücsök Panzió kialakítása
  • Szerződött támogatás összege: 525.000.000 Ft, azaz ötszázhuszonötmillió forint
  • Támogatás mértéke: 315.000.000 Ft, azaz háromszáztizeötmillió forint

Projekt tartalmának bemutatása: A Gastrogold Vendéglátó Kft. a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, Szálláshelyfejlesztés konstrukcióban, Szálláshelyek létesítése Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségeiben lévő pályázati konstrukcióra, TFC-1-2-1-2018-2018-00051 azonosítószámmal sikeres pályázati projektet nyújtott be. Ennek keretei között valósulhat meg a Kistücsök Panzió kialakítása projekt. A pályázat keretei között Balatonszemesen, 21 szobával kerül kialakításra a szálláshely, mely a térség komplex turisztikai fejlesztéseihez alkalmazkodva kíván új színfolt lenni, a minőségi kereskedelmi szálláshelyek területén. A projekt egyik kiemelt célja a térség szezonalitásának javítása, olyan szolgáltatásokkal (családbarát, gasztronómia, kerékpáros turizmus) és szálláshely kapacitás bővítéssel, mely szoros partnerségi együttműködéseken is alapul, emellett pedig fontos találkozóhelye lesz a balatoni turisztikai és gasztronómiai eseményeknek is, a Kistücsök Étterem évekre visszanyúló hírnevére és minőségi szolgáltatásaival együttesen.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. május

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.