Kulináris kalandozások Balatonszemesen!

Koncepciónk alappillére a gasztronómiai hagyományok tisztelete, valamint a régió kínálta alapanyagok széles körű használata és a helyi gazdálkodók, borászok támogatása. Büszkék vagyunk széles termelői hálózatunkra és az évek során kialakított szoros barátságokra a termelőinkkel és borászainkkal. Az étlapon szereplő alapanyagok között megtalálhatók a régióban termelt zöldségek, gyümölcsök, valamint az egyes termelők által készített házi szörpök, lekvárok, sajtok, szalámik, sonkák is.

A folyamatos megújulás érdekében étlapunk szezonális ajánlatát hat hetente cseréljük, így minden évszakban két különböző ételekből álló menüsor áll a vendégek rendelkezésére, az állandó egész éven át elérhető hagyományos ízvilágot képviselő fogások mellett. Szezonális étlapunk központi elemei, a Régiónk Ízei menü és ugyanezen tematika mentén a keresleti igényeket figyelembe véve, a 2020-as évben bevezetett Régiónk Vegán ízei menü, melyek mindegyike négy-négy fogást tartalmaz.

kulináris kalandozások
kulináris kalandozások

Célunk és szívügyünk, hogy bemutassuk, illetve kiemeljük régiónk adta lehetőségeket, mind az ételek, mind pedig a borok vonalán. Borlapunkat a balatoni borászatok által készített tételek dominálják, ugyanakkor ezek mellett más magyar borvidékek borai is megtalálhatók. Borlapunk mostanra már több mint 700 tétellel büszkélkedhet, melynek nagy része magyar borokat tartalmaz.

Jelentős mérföldkőnek számít életünkben, hogy 2021. őszén megnyílt szálláshelyünk, amellyel célunk, hogy komplex gasztronómiai – turisztikai élményt nyújtsunk vendégeink számára tartózkodásuk során. Kialakításra került a Séfszoba, mely tökéletes helyszínt biztosít tematikus rendezvényeinknek, vacsoraestjeinknek, valamint gasztronómiai fókuszú, privát vagy üzleti eseményeknek egyaránt. A Séfszoba különlegessége, hogy szakácsaink munkáját a látványkonyhában élőben, illetve képernyőkön keresztül is figyelemmel kísérhetik. A főzőestek során ismert séfeket, a minőségi gasztronómia iránt elkötelezett barátokat invitálunk meg egy-egy menüsor megalkotására – ezzel átadva vendégeink számára az étel és ital szeretetét, valamint az általunk képviselt értékeket, gondolatokat és életérzéseket, melyek nap mint nap motiválnak minket is.