Terasz projekt

A támogatott projekt címe: “A Kistücsök Étterem komplex éttermi kapacitásainak, szolgáltatásainak fejlesztése a COVID 19 által okozott helyzetben” című sikeres pályázati projektünk bemutatása

  • A Kedvezményezett neve: Gastrogold Vendéglátó Kft.
  • A pályázat azonosító száma: ET – 2020 – 02 – 042
  • A szerződött támogatás összege: 57.239.415 Forint
  • A támogatás mértéke (%-ban): 68.1600 % 

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: 

Az új világhelyzet, a „COVID 19” okozta állapot, a turizmus, s a vendéglátás szereplői részére is teljesen új folyamatok bevezetését, alkalmazását várja el. Az új protokollszerű előírások, a vállalkozások ügymenetének zökkenőmentes biztosítása mellett, beruházásokat igényelnek. A vendégterek biztonságos kialakítása, a megfelelő távolságok, az igény szerinti szeparáltság, a vendégterek elkülöníthetősége a Kistücsök Étterem számára is rendkívül fontos szempont. Akár fedett, akár fedetlen vendégtérről legyen szó. Éttermünk, a balatoni szezonalitástól függetlenül egész évben működik, így elengedhetetlen Számunkra, hogy a jelenlegi tereket az új biztonsági elvárások szerint minőségi szinten megnövelve biztosítsuk a hamarosan nyíló szálláshelyünk miatt növekvő és az amúgy is meglévő kedves vendégeink miatt is. Ehhez a legkézenfekvőbb és fizikailag is a legkevesebb beavatkozással megvalósítható beruházás a zárható télikert, s a terasz bővítése, kialakítása, mely télen és nyáron is komfortos helyszínt biztosít majd az étterem vendégei számára. Mivel az étterem – a jövőben,szálláshellyel is bővül, az éttermi helyek kapacitásainak növelése elkerülhetetlen. Ehhez a konyhai kapacitásoknak is alkalmazkodnia kell, így a megnövekvő alapanyag készlet biztonságos és megfelelő tárolását is meg kell megvalósítani, mely a hűtőkapacitások bővítésével, új hűtőház kialakításával történik meg. A beruházások összekapcsolása, a vendégtér kapacitásnövelése, a szálláshely kialakítása – összefüggnek az alapanyag igények növekedésével is. A pályázat segítségével a fedett terasz alapterülete a meglévőhöz képest 47.08m2-rel, a fedetlen terasz alapterülete pedig 53.21 m2-rel lesz nagyobb. kapacitás, az étterem konyhai területe mellett. Emellett egy bioklimatikus „pergola” szerkezet segíti az energiahatékony és esztétikus tér zárásokat. A hűtőház megfelelően hang és hőszigetelt kialakításai során új hűtőkamratestek kerülnek kialakításra, megalapozva ezzel a korszerű +5 – +8 fokon történő élelmiszertárolás kapacitásnövelését.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2021. április 15.   

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.