Magyarország - A csodák forrása

Az új világhelyzet, a COVID-19 okozta állapot a turizmus és a vendéglátás szereplőitől is merőben új folyamatok bevezetését várja el. Az új előírások – noha a vállalkozások ügymenetének zökkenőmentes biztosítása érdekében születtek – beruházásokat igényelnek. A vendégterek biztonságos kialakítása, a megfelelő távolságok, az igény szerinti szeparáltság, a vendégterek elkülöníthetősége a éttermünk számára is rendkívül fontos, legyen szó akár fedett, akár fedetlen vendégtérről. Mivel a Kistücsök a balatoni szezonalitástól függetlenül egész évben, ráadásul 2021-től kibővített szolgáltatásokkal működik, elengedhetetlenné vált a jelenlegi tereink növelése.

Ehhez a legkézenfekvőbb és fizikailag is a legkevesebb beavatkozással megvalósítható beruházás a zárható télikert, és a terasz bővítése, kialakítása, mely télen és nyáron is komfortos helyszínt biztosít majd éttermünk vendégei számára. Ehhez a konyhai kapacitásoknak is alkalmazkodnia kell, így a megnövekedő alapanyagkészlet biztonságos és megfelelő tárolását is meg kell megvalósítani, mely a hűtőkapacitások bővítésével, új hűtőház kialakításával történik meg. A pályázat segítségével a fedett terasz alapterülete a meglévőhöz képest 47.08 m2-rel, a fedetlen terasz alapterülete pedig 53.21 m2-rel bővül. Emellett egy bioklimatikus „pergola” szerkezet segíti az energiahatékony és esztétikus térzárásokat. A hűtőház megfelelően hang- és hőszigetelt kialakításai során új hűtőkamra testek kerülnek kialakításra, megalapozva ezzel a korszerű, +5 – +8 fokon történő élelmiszertárolás kapacitásnövelését is.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

  • A támogatott projekt címe: „A Kistücsök Étterem komplex éttermi kapacitásainak, szolgáltatásainak fejlesztése a COVID-19 által okozott helyzetben”
  • A Kedvezményezett neve: Gastrogold Vendéglátó Kft.
  • A pályázat azonosító száma: ET – 2020 – 02 – 042
  • A szerződött támogatás összege: 57.229.918 Ft
  • A támogatás mértéke (%-ban): 68.162074%
  • A projekt befejezési dátuma: 2021. május 14.