Somogyország változatossága vitathatatlan: északon Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton határolja, míg a partvonaltól délre indulva kiterjedt erdőségekbe botlunk, amelyet nem hiába tartanak Magyarország legszínesebb erdejének. Földrajzilag igencsak sokszínű, magába foglalja a Balatoni-medence síkságait, a Külső-Somogy szélesen cikázó völgyeit, a Belső-Somogy patakjait, a Drávához közeli homokvidéket, a romantikus zselici tájakat és a Zalai-dombság Somogyba átnyúló lankáit. Ezen a vidéken az emberek földet művelnek és állatokat tenyésztenek, a természettel kéz a kézben élnek és dolgoznak, mindennapjaik szerves részét képezik az erdők, a mezők és a vizek.

Régiónk ezer arca az, amire a Kistücsök filozófia is épül. Az évszakok váltakozása lehetőséget biztosít számunkra, hogy folyamatosan megújuljunk, vendégeinket rendszeresen változó étlappal várjuk az aktuálisan elérhető helyi alapanyagokra építve. Fontos számunkra, hogy minél közelebbi forrásból szerezzük be alapanyagainkat, tiszteljük azokat és folyamatosan figyeljük az elérhető termékeket. Ezzel nem csak a környezetünket védve, de szem előtt tartva a helyi közösségek támogatását is.

Alapanyagaink forrásai, a teljesség igénye nélkül:

  • Zöldségek és gyümölcsök: Fodor Lajos, Töreki (19 km távolságra)
  • Tejtermékek: Nübel Sajtmanufaktúra, Töreki (19 km távolságra); Masni Manufaktúra, Nyim (25 km távolságra)
  • Hentesáru: Gazda kolbász termékei, Kaposmérő (50 km távolságra)
  • Méz: Lukács Béla, Tab (21 km távolságra)
  • Kenyerek és péksütemények: Horváth Péter, Szólád (5 km távolságra); Papp Flóra, Balatonföldvár (9 km távolságra)
  • Gyümölcslevek: Soladium, Szólád (5 km távolságra)

De természetesen ezen túl is van számos felelős lépés, amelyre büszkék vagyunk. Többek között ilyen az is, hogy az éttermünkben keletkező törött üvegeket és használt palackokat folyamatosan összegyűjtjük, abból pedig Görömbei Luca üvegművész (Üvegház) tányérokat készít. Ételeink tálalásakor számos esetben ezeket a tányérokat használjuk.

Szálláshelyünkön pedig a szobai tájékoztatóanyagokat digitalizáltuk, azok QR-kóddal érhetők el. Ezzel több tíz kilogramm papírt spórolhatunk meg éves működésünk során.