• Szerző Szigethy Ágnes
  • / 2024-11-12

Taste Balaton 2025 – Kistücsök Food&Room

Az idei óriási siker után 2025-ben újra megrendezésre kerül a Taste Balaton fesztivál, március 7-16. között. A fesztivál keretein belül számos izgalmas programmal készülünk, melyekre limitált hely áll rendelkezésetekre, így érdemes minél hamarabb foglalni!

Programok

Március 7-8-9: Prepotto völgye, a mintarégió – Hölgyek a konyhában és a pincében

tűzdelt kacskaringós utakon haladunk a szlovén és olasz határ mentén, egy mesés 32 km2 területű gyönyörű “borvölgy” látványa tárul ki előttünk. A vidék vadregényes, teraszos dombokkal, csodás birtokokkal, kastélyokkal, apátságokkal bélelt, melyek között fantasztikus kis gazdaságok, remek borászatok virágoznak. Prepotto-ba érkeztünk, a Schioppettino szőlő és bor földjére, mely fajtát Itáliában csak itt termeszthetnek, eredet védett és különleges jellege miatt. Archaikus borászati tradíciók, érintetlen természet, sok generációs családi gazdaságok melyek hagyományőrzésen alapulva őrzik féltve a régi családi recepteket. Ebbe a világba cseppenünk bele, március 7-8-9-én, amikor is e völgy fantasztikus női séfjei és borászai látogatnak el hozzánk ide a Kistücsök falai közé. Itt lesz velünk az olasz Vanity Fair szerint az egyik legjobb agriturismo séfje a Scribano családból, aki az olasz-szlovén hagyományokat ötvözik különleges modern köntösben. Érkezik Giancarla, Mauro és Andrea is a Tinello San Urbano családi gazdaságból akik frenetikus archaikus recepteket főznek majd nekünk, ahogy azt az Ő Nonna-juk tanította. Velünk lesz Katia Toti is a borvölgy egyik legtehetségesebb, fiatal borásza, ki nálunk mindent tud a természet rezdüléséről, a szőlők meséjéról és Csetvei Kriszti Mórról, aki szellemiségével és boraival  ugyan ezt a látásmódot és stílust képviseli.A csapatot kíséri Semperger-Sommariva Kinga desztinációs szakértő, aki a tolmácsolásban is segít majd nekünk, valamint férje Sebastiano Sommariva, aki pedig a turisztikai fejlesztésért felelős képviselő Prepotto és térsége Borvölgyben.
🍽️ Menü

Welcome drink:
Csetvei Pince: Csetvei Királyleányka Brut Nature
MARINIG MAURO ROSÉ

ANTIPASTO DI BENVENUTO
Prosciutto di San Daniele, formaggio ubriaco di Schioppettino e le conserve di casa
San Daniele prosciutto, Schioppettino borban érlelt „részeges” sajt, amely mellé különleges ízharmóniát adva érkeznek a ház saját készítésű dzsem válogatásai

GRILLO: RIBOLLA GIALLA

ANTIPASTO
Flan di Radicchio Tardivo su Crema di Barbabietole
Késő téli Radicchio-ból készült könnyed Flan, céklás krémmel körítve
Csetvei Pince: Raw/ka Ezerjó Amfora ‘23

PRIMO
Zlicnjaki alle Erbe spontanee
Kézzel készült tradicionális gombócok, gnocchi jellegben, a régiónk adta frissen szedett gyógynövényeivel és fűszereivel
Csetvei Pince: Raw/ka Juhfark (narancs) ‘23

PRIMO
Cjalcions ripieni al Montasio
Cjarsons, – töltött házi tészta Montasio sajttal
KATIA TOTI: FRIULANO

PRIMO
Blecs di grano saraceno al Capriolo e Uva fragola
Házilag készült „Foltos tészta” hajdinából, őzhússal, eperszőlő mártással
LENUZZA: Schioppettino

SECONDI
Filetto di Maiale cotto in Sous Vide con Pere allo Schippettino
Sous Vide módszerrel sült sertés sült, Schioppettino-ban érlelt körtékkel

VIGNA PETRUSSA: Schioppettino
Csetvei Pince: Raw/ka Pinot Noir “5”

DOLCI
Tiramisù alle “S” di Raveo
Tiramisu „máshogy”, kézi készítésű egyedi kekszekkel
SCRIBANO: Verduzzo

Kezdés: március 7-8: 18:30, március 9. vasárnap: 12:00

A program ára: 40.000,- (+ szervizdíj)

Március 10: Vertikális borkóstoló a Balaton kiemelkedő tételeivel – Vendégünk Légli Ottó

Kiemelkedő balatoni borokat kóstolhatunk a Balaton régió kincseiből, köztük olyan különleges tételeket is, amelyek már kereskedelmi forgalomban régóta nem elérhetők. A régió ízeivel megkomponált Taste Balaton menüsorral várunk mindenkit vacsorára, ahol a Balaton egyedülálló gasztronómiai világát fedezhetjük fel a tányérokon és a poharak mélyén.

Kezdés: 19:00

A program ára: 29.000,- (+ szervizdíj)

Március 11-12: Magyar Konyha – és mi is az a magyar konyha? – Vendégeink: Madary Orsolya, Kitzinger Szonja, Vinkó József

Kötetlen beszélgetések során merülünk el a magyar konyha, gasztronómiai kultúra és történelem izgalmas témáiban, mindezt a magazin inspirációi nyomán. Az este folyamán a beszélgetésekhez illő, gondosan megkomponált fogások kerülnek az asztalra, melyeket a legkiválóbb balatoni borok tesznek teljessé.

Kezdés: 19:00

A program ára: 35.000,- (+ szervizdíj)

Március 13: Ízek és történetek – Egy este a Best of Balaton csapatával

A Taste Balaton különleges estéjén a Balaton legnagyobb szerelmesei, a Best of Balaton kurátorai érkeznek hozzánk, hogy megosszák, mit jelent számukra a Balaton. Az este izgalmas beszélgetésekkel és egyedi Taste Balaton menüsorral vár mindenkit, ahol a régió boraival koccinthatunk a Balaton inspiráló világára.

Kezdés: 19:00

A program ára: 35.000,- (+ szervizdíj)

Március 14: Balatoni koktélvacsora – Vendégünk Nagy Zoltán (BoutiqBar)

Különleges ízélményben lehet részed a Kistücsök Food&Room-ban! A Taste Balaton 2025 keretében egy olyan  ínyenc eseménnyel készülünk, amely során a Balaton ízei egyedi koktélok és gondosan összeállított degusztációs menüsor formájában kelnek életre. A program tökéletes választás mindazok számára, akik a Balaton különleges alapanyagaival készült ételeket és italokat egyaránt élveznék, és szeretnének mélyebb bepillantást nyerni a helyi ízvilág kifinomultságába.

Kezdés: 19:00

A program ára: 35.000,- (+ szervizdíj)

Március 15-16: A Monarchia konyhája

A Monarchia Konyhája egy kulináris időutazás a Taste Balatonon!
Vendégséf barátunk, Barna Ádám lesz, akivel sok-sok éve még Ausztriában ismerkedtünk össze, szerettünk bele konyhai munkájába és filozófiájába. Ádám nagyon ismeri és szereti a Monarchia konyháját, szívesen mutatja be kifinomult formában, hogy mit gondol ennek az időszaknak az ételeiről. Szakács kollégáink csatlakoznak ehhez az ízutazáshoz, és klasszikusokkal, helyi alapanyagokkal egészítik ki a menüsort, hogy az Osztrák -Magyar Monarchia ízei a Balaton partján elevenedjenek meg. Az est izgalmas gasztronómiai élményt kínál azoknak, akik kíváncsiak a régió, a történelem ízei, és a borok közötti harmóniára.

Kezdés: március 15: 19:00, március 16: 12:00

A program ára: 39.000,- (+ szervizdíj)

Március 7-16: A MOL Nagyon Balaton válogatott kortárs képkiállítása

A MOL Nagyon Balaton válogatott képkiállításának a Kistücsök Food & Room ad otthont, ahol a látogatók neves kortárs festők és grafikusok alkotásaiban gyönyörködhetnek. A kiállítás a Lobenwein Galéria közreműködésével valósul meg, egyedülálló balatoni hangulatot és vizuális élményt kínálva.

Vendég/előadó: Lobenwein Galéria

Program ára: ingyenes

Foglalás

Emailben, a recepcio@kistucsok.hu email címen keresztül lehet foglalni. A foglalás az előleg egyidejű, átutalással vagy online felületen történő megfizetéséhez kötött. Minden program esetén egységesen 20.000 Ft / fő az előleg. Érvényes foglalás lemondása esetén a már befizetett előleget nem áll módunkban visszaadni. 30 napon belüli lemondás esetén, illetve, ha a vendég nem jelenik meg a rendezvényen, az előleg összegét lemondási díjként számítjuk fel.

Vendégeinknek direkt, weboldalunkon történő szállásfoglalás esetén a TASTEBALATON kóddal egyéni kedvezményekkel tudnak foglalni az esemény idejére.

További részleteket a Facebook eseményekben fogunk közölni, kérdés esetén keressetek minket emailben, a recepcio@kistucsok.hu email címen.

A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel készül a Polgári Törvénykönyvben meghatározott nyilvános közéleti szereplésre és tömegfelvételre vonatkozó rendelkezések szerint. A felvételek elkészítésének célja a TASTE BALATON keretében megrendezésre kerülő események megörökítése, valamint promóciója. Az elkészült felvételek a www.tastebalaton.hu honlapján, social media felületein, médiamegjelenéseiben, YouTube csatornáján kerülnek közlésre. Amennyiben a felvételeken nem kíván szerepelni, kérjük, a helyszínen jelezze, panasszal a tastebalaton@gmail.com címen élhet. A rendezvényre vonatkozó részletes adatkezelési tájékoztató elérhető a www.tastebalaton.hu honlapon.