Az új világhelyzet, a COVID-19 okozta állapot a turizmus és a vendéglátás szereplőitől is merőben új folyamatok bevezetését várja el. Az új előírások – noha a vállalkozások ügymenetének zökkenőmentes biztosítása érdekében születtek – beruházásokat igényelnek. A vendégterek biztonságos kialakítása, a megfelelő távolságok, az igény szerinti szeparáltság, a vendégterek elkülöníthetősége a éttermünk számára is rendkívül fontos, legyen szó akár fedett, akár fedetlen vendégtérről. Mivel a Kistücsök a balatoni szezonalitástól függetlenül egész évben, ráadásul 2021-től kibővített szolgáltatásokkal működik, elengedhetetlenné vált a jelenlegi tereink növelése.
Ehhez a legkézenfekvőbb és fizikailag is a legkevesebb beavatkozással megvalósítható beruházás a zárható télikert, és a terasz bővítése, kialakítása, mely télen és nyáron is komfortos helyszínt biztosít majd éttermünk vendégei számára. Ehhez a konyhai kapacitásoknak is alkalmazkodnia kell, így a megnövekedő alapanyagkészlet biztonságos és megfelelő tárolását is meg kell megvalósítani, mely a hűtőkapacitások bővítésével, új hűtőház kialakításával történik meg. A pályázat segítségével a fedett terasz alapterülete a meglévőhöz képest 47.08 m2-rel, a fedetlen terasz alapterülete pedig 53.21 m2-rel bővül. Emellett egy bioklimatikus „pergola” szerkezet segíti az energiahatékony és esztétikus térzárásokat. A hűtőház megfelelően hang- és hőszigetelt kialakításai során új hűtőkamra testek kerülnek kialakításra, megalapozva ezzel a korszerű, +5 – +8 fokon történő élelmiszertárolás kapacitásnövelését is.
A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.
- A támogatott projekt címe: „A Kistücsök Étterem komplex éttermi kapacitásainak, szolgáltatásainak fejlesztése a COVID-19 által okozott helyzetben”
- A Kedvezményezett neve: Gastrogold Vendéglátó Kft.
- A pályázat azonosító száma: ET – 2020 – 02 – 042
- A szerződött támogatás összege: 57.229.918 Ft
- A támogatás mértéke (%-ban): 68.162074%
- A projekt befejezési dátuma: 2021. május 14.