• Szerző Szigethy Ágnes
  • / 2024-01-10

taste balaton

Első alkalommal rendezik meg 2024 tavaszán a TASTE BALATON 10 napos gasztro- és kulturális fesztivált, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Kistücsök Food & Room is részt vehet az eseményen!

A fesztivál keretein belül számos izgalmas programmal készülünk, melyekre limitált hely áll rendelkezésetekre, így érdemes minél hamarabb foglalni!

Programok

Március 8-9-10: Erdély gasztronómiája, a Ferencesek főztje

A Kistücsök Séfszobája egy lenyűgöző erdélyi vacsoraesttel készül a Taste Balaton fesztiválra, aminek az alapja egy egyedülálló könyv, és a csíksomlyói ferencesek kézzel írott, több száz éves receptjei. Ennek a letűnt kornak az ételei elevenednek meg ezen a különleges vacsorán, amin a részvétel limitált.

Március 11: Dragomán György: Adjuk meg a módját

Dragomán György régóta a gasztronómia megszállottja, rajongásnak pedig könyveiben is teret ad. Az Adjuk meg a módját! A 2020-ban megjelent Főzőskönyv ,,édestestvére”, új irodalmi szakácskönyv, amelynek egyaránt helye van a konyhában és a nappaliban, – és most a Kistücsök Séfszobájában is. ,,Idő kell az élmények átéléséhez: ha lassan eszünk, és minden falatnak megadjuk a kiteljesedés lehetőségét, könnyebb kevéssel jóllakni.” – vallja az író. Az irodalom mellett a Kistücsök csodás fogásait is élvezhetik a vendégek.

Március 12: Iglódi Csaba: Dreher-szimfónia

Beszélgetés a könyvről, egy legendás családról, a sörről, a szerepéről a gasztronómiában. „Ami rajtam múlik, az rajtam nem múlhat.” – Dreher Anton hitvallása állhatna akár a családi címeren is, annyira végigkíséri utódait. Iglódi Csaba pedig gondosan gyűjtötte és gyúrta regényébe az ismert és kevésbé ismert tényeket, miközben az írói fantázia további színeket és ízeket csempész az amúgy is kalandos sorsokba. Egy fantasztikus utazáson és vacsorán vehetünk részt, ahol a kiváló balatoni borok mellett persze sört is kóstolhatunk.

Március 13: Nyáry Krisztián: Így ettek ők

Az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem. A legjobb magyar írók egy tál étel történetén keresztül mindent el tudtak mesélni szegénységről és gazdagságról, örömről és boldogtalanságról. Krúdy és Mikszáth nagyevő hősei, Móricz szegényember-portréi, Kosztolányi habos süteményt faló nőalakjai vagy éppen József Attila sosem volt libasültje nem alapanyagokról és főzéstechnikákról, hanem az ember leglényegéről szólnak. Ezeket az irodalmi műveket most Nyáry Krisztián tolmácsolásában ismerhetjük meg egy csodás vacsora mellett a Kistücsökben.

Március 14: Frenreisz Károly: A Gundel család és az örömzene 

“Karesszal régi barátság köt össze minket, igazi törzsvendégünk, akinek Balatonszemes fontos pont az életében. Édesanyja Gundel Katalin és testvére Bujtor István is törzsvendégünk volt. Beszélgetünk a Gundel családról, és a gasztronómiáról, arról, hogy milyen volt felnőni és enni ebben a családban, és talán egy hangszer is előkerül…”

Március 14: Pálinkafőzés a balatoni párlatok Fenegyerekével

A Taste Balaton programsorozat keretében Pach “Fenegyerek” Gábor látogat el egyenesen Zamárdiból a Kistücsökbe, hogy bemutassa a pálinkafőzés művészetét és fortélyait. Gábor a helyszínen mobil lepárlójával pálinkát is főz majd élőben, amit a résztvevők meg is kóstolhatnak.

Március 15-16-17: Friuli és a regionális gasztronómia hatása a Kistücsök filozófiára

Belekóstolunk Friuli gasztronómiájába, az ottani gasztro filozófiáról beszélgetünk, ami számunkra az egyik etalon. Természetesen az olasz vacsoraest nem nélkülözi a meglepetéseket, és a vendégeket sem. A különleges menüt a vendégek csak a Taste Balaton fesztivál ideje alatt kóstolhatják.

Részvételi díj a programokra: 35.000 Ft (+ szervízdíj), azaz 39.900 Ft / program
(a foglalás a menüsor árának egyidejű, átutalással vagy online felületen történő megfizetéséhez kötött)

A program ára magába foglalja az aktuális vacsoraest árát a felszolgált borokkal, valamint a szervízdíjjal.

Foglalás: emailben, a recepcio@kistucsok.hu email címen keresztül lehet foglalni (a foglalás a menüsor árának egyidejű, átutalással vagy online felületen történő megfizetéséhez kötött

A programok 19.00-tól kezdődnek.

Vendégeinknek direkt, weboldalunkon történő szállásfoglalás esetén a TASTEBALATON kóddal egyéni kedvezményekkel tudnak foglalni az esemény idejére.

További részleteket a Facebook eseményekben fogunk közölni, kérdés esetén kérjük, keressen minket emailben, a recepcio@kistucsok.hu email címen.