• Szerző Szigethy Ágnes
  • / 2025-12-12

2026-ban újra különleges, Balatonhoz köthető gasztronómiai és kulturális programokkal várunk titeket a TASTE BALATON FESZTIVÁL keretein belül március 6-15. között!

Március 6-7: Kodila és barátai a Kistücsökben

Mivel is kezdhetnénk a Taste Balaton programunkat, mint szlovén barátaink vendégszereplésével?✨
Szlovéniában, Muraszombattól nem messze található a Kodila étterem, ami egy harmadik generációs családi vállalkozás: Bib Gourmand minősítésű étterem és delikát egyben. Az étterem a saját mangalica különlegességekről, steakek-ről és organikus kertjéről híres, szlovén barátaink természetesen ezt is beépítik ebbe a különleges vacsorába, amit kizárólag a Taste Balaton fesztivál alatt, két estén élhetnek át vendégeink. A vacsora mellé a Puklavec pincészet borait kínáljuk. Kitűnő ételek, nagyszerű borok!

Kezdés: 19:00 óra
A program ára: 35.000 Ft / fő + szervizdíj

Március 8: Vasárnapi ebéd a Kislaki Bormanufaktúrával

Légli Géza és családja gyakori vendég a Kistücsökben, a dél-balatoni borvidék meghatározó alakjai. Boraik és életfilozófiájuk természetes harmóniát képviselnek. A Kistücsök csapatából többen is gyakran járnak hozzájuk élvezni a boraik harmóniáját, a dél-balatoni táj szépségét. Egy olyan vasárnapra hívjuk vendégeinket, ahol a Kistücsök konyhája és a Kislaki pincészet borai teljes egységet alkotnak. Közös ebéd, amely egyszerre családias, elegáns és mélyen balatoni.

Kezdés: 12:00 óra
A program ára: 19 000 Ft / fő + szervizdíj

Március 9: A terített asztaloktól a talponállókig – A balatoni gasztronómia elmúlt 200 éve

Dr. Kovács Emőke történész, a Balaton kultúrtörténetének kiemelkedő kutatója rendhagyó, személyes hangú előadásban mutatja be a tó körüli vendéglátás változásait a terített asztalok világától a modern gasztronómiáig. A Balaton mellett felnőtt kutató saját élményein és kutatásain keresztül mesél éttermekről, ízekről, vendégekről és korszakokról – mindarról, ami 200 éve formálja a tó körüli életet. Történelem, kultúra és gasztronómia – élő, közvetlen előadásban.

Kezdés: 19:00 óra
A program ára: 19 000 Ft / fő + szervizdíj

Március 10-11: Anyukám mondta a Balatonnál

Az encsi Anyukám Mondta évek óta Magyarország egyik legkarakteresebb vidéki étterme. A Dudás testvérpár olaszországi évei alatt sajátította el azt a szemléletet, amelyet ma is vallanak: eredeti olasz ízek házias prezentálásban. Két este, amikor a vendégek közelről ismerhetik meg a testvérek gondolkodását, alapanyagokhoz való viszonyát és a főzéshez kötődő természetes, sallangmentes filozófiáját.

Kezdés: 19:00 óra
A program ára: 25 000 Ft / fő + szervizdíj

Március 12: Bujtor Balázs önálló estje

Bujtor Balázs zenész családban nőtt fel, már gyermekkorában zongorázni és hegedülni tanult, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek osztályába került. Családja tele van legendás művészekkel, édesanyja Perényi Eszter hegedűművész, édesapja Bujtor István színész, nagybátyjai pedig olyan ikonok, mint Latinovits Zoltán és Frenreisz Károly, Perényi Miklós. Ma a Budapesti Fesztiválzenekar tagja, filmzeneszerző és koncertmestere több zenekarnak.

Kezdés: 19:00 óra
A program ára: 19 000 Ft / fő + szervizdíj

Március 13-14: Művészet és gasztronómia – ahol az élmény ízzé válik

2026-ban különleges közös programmal érkezünk a Taste Balaton eseménysorozatra, ahol a gasztronómia és a képzőművészet találkozását mutatjuk be. Sárközi Ákos séf és Sárközi Évi festőművész egy közös alkotói univerzumba hívják a vendégeket, ahol az ízek és a vizuális élmények egymást erősítik. Az este során Évi festményeinek hangulata és színvilága inspirálja Ákos fogásait – a tányér egyfajta vászonná válik, ahol a textúrák, illatok és kompozíciók ugyanazt a történetet mesélik tovább. A program célja, hogy megmutassa: a kulináris élmény több mint étel – az alkotás folyamata, az érzelmek és a személyes történetek ugyanúgy részei, mint a művészi képeknek. Ez az élmény egyszerre intim, játékos és gondolatébresztő: egy este, ahol a művészet kikerül a galériából, a gasztronómia pedig túllép a konyhán – és a két világ egyetlen közös élménnyé olvad.

Kezdés: 19:00 óra
A program ára: 39 000 Ft / fő + szervizdíj

A jegy tartalmazza a menüsort, a hozzá összeállított italkíséret árát, valamint a felszolgálási díjat egyaránt. A jegy ára egy személy fogyasztását foglalja magában és tartalmazza az áfát. A jegy/ajándékutalvány beváltásához előzetes foglalás szükséges. Kérjük foglalási szándékát a recepcio@kistucsok.hu email címen keresztül jelezze az alábbi adatok megadásával: vendég neve, létszám (fő), esetleges speciális étkezési igények (intoleranciák). A helyszínen a menü módosítására nincs lehetőség. A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel készül a Polgári Törvénykönyvben meghatározott nyilvános közéleti szereplésre és tömegfelvételre vonatkozó rendelkezések szerint. A felvételek elkészítésének célja a TASTE BALATON keretében megrendezésre kerülő események megörökítése, valamint promóciója. Az elkészült felvételek a www.tastebalaton.hu honlapján, social media felületein, médiamegjelenéseiben, YouTube csatornáján kerülnek közlésre. Amennyiben a felvételeken nem kíván szerepelni, kérjük, a helyszínen jelezze, panasszal a tastebalaton@gmail.com címen élhet. A rendezvényre vonatkozó részletes adatkezelési tájékoztató elérhető a www.tastebalaton.huhonlapon.