• Szerző Szigethy Ágnes
  • / 2023-06-15

Éttermünk erdőtelepítési projektet indított a Climate Action szervezettel együttműködve. A kezdeményezés bemutatására 2023. június 15-én erdei pikniket szerveztünk.

Az esemény és a projekt célja is, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára.

„A Climate Action és a Kistücsök együttműködésével közösen teszünk annak érdekében, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a fenntarthatóság fontosságára. Ennek érdekében aktívan részt veszünk egy közel 5 hektár nagyságú erdő telepítésének támogatásában, Balatonszemes területén. Az erdőtelepítés kezdeményezés célja, hogy hosszú távon javítsa a környezeti állapotot és csökkentse a szén-dioxid kibocsátást. Az újonnan létrejövő erdőterület széles körű ökoszisztémára és élővilágra ad otthont, miközben számos környezeti előnyt nyújt a helyi közösségnek.” – mondta el Dr. Gremsperger Gábor, a Climate Action ügyvezetője.

Éttermünk működési koncepciójában is nagyon fontos szerepet kap a környezeti és társadalmi fenntarthatóság. „Alapvetően fontos számunkra, hogy minél közelebbi forrásból szerezzük be alapanyagainkat, tiszteljük azokat és folyamatosan figyeljük az elérhető termékeket. Ezzel nem csak a környezetünket védve, de szem előtt tartva a helyi közösségek támogatását is. Bízunk benne, hogy a most létrejött erdőtelepítési projekttel még nagyobb mértékben hozzájárulhatunk környezetünk fejlődéséhez.” – mondta el Csapody Bence, a Kistücsök Food & Room szállodavezetője.

A Climate Action szervezettel közös projektjükkel szeretnénk hangsúlyozni, hogy a turizmus-vendéglátás is felelősséget vállalhat a fenntarthatóság előmozdításában. Az erdőtelepítés mellett további kezdeményezéseken és kampányokon keresztül is igyekszünk tudatosítani az emberekben a környezettudatosság fontosságát.

Ez a partnerség is példa arra, hogy a közösség és a vállalatok együttműködése révén képesek vagyunk hozzájárulni a fenntartható jövőhöz. Szeretnénk ösztönözni és inspirálni másokat, hogy hasonló kezdeményezéseket hozzanak létre a fenntarthatóság terén, és összehangolt erőfeszítéseik révén pozitív változást érjenek el.