• Szerző Szigethy Ágnes
  • / 2025-09-22
Óriási öröm számunkra, hogy a ma megjelent Gault&Millau 2026 étteremkalauzban mind éttermünk, mind Séfszobánk kiemelkedő minősítést kapott. A Séfszoba 15 ponttal és 3 szakácssapkával, míg a Kistücsök étterem 14 ponttal és 2 szakácssapkával szerepel az idei kiadásban.
A nemzetközi étteremkalauz méltatása szerint: „A Kistücsök immár több mint 30 éve a magyar közönség kedvence, de a szerepe jelentősebb ennél. A kortárs gasztronómiában ma már alapvetés, hogy egy jó konyha lokális és szezonális alapanyagokra épít, de a Balatonra ezt a szemléletet Csapody Balázs hozta el. A helyi termelők felkutatásával felemelte a régió gazdálkodóit is, minőségi produktumok előállítására ösztönözve őket.” A kalauz kiemeli ikonikus fogásainkat is – a kovászosuborka-krémlevest, a szarvas vadast, a kacsacombot káposztás cvekedlivel –, valamint a vegán kínálatot is, amely a tradíciót és a modern gasztronómiai irányokat ötvözi.
Séfszobánkról így ír a Gault&Millau 2026: „Az intim térben feloldódnak a határok vendéglátó és vendég között, baráti, oldott légkörben vacsorázhatunk itt… A 8+1 fogásos degusztációs menü nagy eséllyel az ország legjobb árban kínált fine dining ételsora, a stílusa pedig inkább ‘leisure dining’, kötetlen, otthonos gourmet élmény.” A kalauz külön méltatta a Séfszoba zöldséghangsúlyos menüit is. A borpárosítások és az étterem alatti hatalmas borpince szintén hozzájárultak az értékeléshez, amely a Kistücsök Food & Roomot és Séfszobáját egyaránt a balatoni és a magyar gasztronómia ikonikus szereplőjeként pozicionálja.
Ezek az elismerések megerősítik küldetésünket: továbbra is a helyi alapanyagokra, a vendégközpontú szemléletre és a folyamatos megújulásra építünk, hogy a Kistücsök-élmény minden vendég számára emlékezetes maradjon.